10.000 producten
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Binnen 48 uur
Gratis verzending
Al vanaf een laag orderbedrag
Cash & Carry
Kom langs in Beverwijk

Blog

STEM Toys de nieuwe trap in educatief speelgoed

STEM Toys de nieuwe trap in educatief speelgoed

Gepubliceerd:
01-09-2017

Wellicht heeft u de term STEM weleens voorbij horen komen. Het is een opkomende term die staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Het speelgoed dat deze term meekrijgt is dan ook gericht op het ontwikkelen van deze vier pijlers. Maar hoe werkt zoiets?


Dat willen dat graag proberen uit te leggen aan de hand van de Engino lijn die wij voeren. Dit speelgoed is namelijk ontwikkeld met als doel om de consumenten meer te laten leren en betere probleemoplossers en toekomstige innovators te worden.


Engino is opgestart door Costas Sisamos, een leraar die meer dan 10 jaar basisschool leerlingen technische vakken voorschotelde. Hij droomde ervan om zijn studenten beter te kunnen laten leren en ontwikkelde het Engino. Een systeem dat bestaat uit verschillende connectoren waarmee zijn studenten makkelijk en snel verschillende technologische bouwwerken konden maken. Nu, 13 jaar later, heeft Engino al de nodige upgrades gekregen. Zo is het nu uitgebreid met een draadloze robotics mogelijkheid en kan het zelfs aangesloten worden op een eigen zonnepaneel.
Laten we voor het specifieke STEM gedeelte de bijpassende Newtonís Laws doos erbij halen. Hierin kan er namelijk met behulp van een app een bouwwerk gemaakt worden waarmee de effecten van de zwaartekracht inzichtelijk gemaakt worden. Denk aan een katapult die een knikker lanceert. Die knikker komt weer terug naar de aarde dankzij de zwaartekracht. Maar voordat dit Łberhaupt getest kan worden, moet de katapult gemaakt worden. Hiermee wordt het technische inzicht verbeterd. Het testen zelf gebeurt aan de hand van een vragenboekje waarin de antwoorden ingevuld kunnen worden naar aanleiding van de testresultaten. Zodoende leert de speler niet alleen technisch inzicht, maar ook natuurkunde en krijgt hij inzicht in andere wetenschappelijke onderwerpen.


Nu kunnen er naast de katapult nog een hoop andere bouwwerken gemaakt worden. Elk daarvan geeft een ander inzicht in de wetten van Newton .

Engino - Newton's Law kunt u hier vinden.

CategorieŽn:
Artikelen

Voeg commentaar toe

Naam:*

E-Mail:*

Commentaar:*

Image verification
Voer de tekens in die in onderstaande afbeelding worden getoond

Code vernieuwen